Το "Τάγμα του Φοίνικα" είναι μια εθελοντική, νεοσύστατη, Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση που σαν στόχο έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων του Παιδιού, χωρίς όμως να είναι απούσα από οποιαδήποτε αποστολή της ανατεθεί.
Βασιζόμαστε στην συνεργασία με όλους του Κρατικούς Φορείς και με όλους τους ευαισθητοποιημένους Πολίτες και Οργανισμούς, που θέλουν να βοηθήσουν στο έργο μας και στηρίζουμε τους Θεσμούς ώστε να αποβούν αποδοτικότεροι για τα παιδιά.

Στόχος είναι η δημιουργία μιας μεγάλης Ιντερνετικής αλυσίδας που ως σκοπό έχει την κινητοποίηση μικρών και μεγάλων, ώστε όλοι μαζί να βάλουμε ένα λιθαράκι βοηθώντας συνανθρώπους που καθημερινά αντικρίζουν έναν ήλιο που τους καίει περισσότερο.
Το "Τάγμα του Φοίνικα" είναι ένας μεσολαβητής προς τις άλλες αντίστοιχες MKO και Kρατικές Yπηρεσίες. Θα ενημερώνεστε τακτικά για την δράση τους αλλά και τους τρόπους που μπορείτε να τις βοηθήσετε.

Εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον πλανήτη δεν περνούν το ίδιο καλά όπως άλλα. Δεν κοιμούνται σε ένα κρεβάτι, δεν έχουν δίπλα τους γονείς, δεν υπάρχει κάποιος που Παρασκευή απόγευμα θα τους δώσει χαρτζιλίκι. Αυτά τα παιδιά μας χρειάζονται. Γιατί κι αυτά ονειρεύονται, κι αυτά έχουν τη θέληση να παίξουν...κι αυτά κάποτε φαντάστηκαν ότι ήταν ήρωες ενός παραμυθιού.

Το όνομα της οργάνωσης μας προέρχεται απο τον λογοτεχνικό κόσμο της J.K Rowling και τη σειρά βιβλίων "Harry Potter". Το βιβλικό ¨Τάγμα του Φοίνικα¨ πολέμησε με όλη του την ψυχή τις Σκοτεινές Δυνάμεις. Η μαγεία με την παραμυθική της έννοια σίγουρα δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει και ο Λόρδος Βόλντεμορτ που πολεμούσαν στα βιβλία. Υπάρχουν όμως Σκοτεινές Δυνάμεις. Δυνάμεις που σκοτεινιάζουν τη ψυχή μας. Ανέχεια, Αρρώστιες, Ορφάνια. Εξίσου πικρά. Εξίσου σκοτεινά.

Ο Φοίνικας είναι πτηνό της ελληνικής μυθολογίας ως είναι γνωστό. Μια ιδιαίτερη περίπτωση πλάσματος που αναγεννιόταν από τις στάχτες του και θυσίαζε το σώμα του όταν δεν έβρισκε τροφή για να φάνε τα μικρά του! Τα δάκρυα του - με βάση την J.K Rowling - είχαν θεραπευτικές ιδιότητες και μπορούσε να σηκώσει ασύγκριτα τεράστιο, σε σχέση με το σώμα του, βάρος . Έτσι κι εμείς ελπίζουμε τα δάκρυα μας να θεραπεύσουν πληγές και να πάρουμε όλοι μαζί το βάρος - που δημιούργησε η κοινωνία μας - από τις λάθος πλάτες. Ακόμα κι αν κάπου αποτύχουμε...Θα αναστηθούμε απο τις στάχτες μας!

Toν περήφανο μας Φοίνικα συνοδεύει η λατινική φράση " Amor Vincit Omnia" όπου σημαίνει η ¨Η Αγάπη Νικά τα Πάντα¨. Αυτή η σκέψη θα είναι η πυξίδα μας στο ταξίδι που ξεκινάμε. Η αγάπη είναι η κινητήρια δύναμη για τα πάντα. Τίποτα δεν μπορεί να αντισταθεί στο πέρασμά της. Οι σκληροί λυγίζουν και οι πίκρες γλυκαίνουν.

Το Διαδίκτυο μας δίνει πανίσχυρες δυνάμεις. Με ισχυρή θέληση πιστεύουμε πως θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο ώστε να δημιουργήσουμε μια διαδραστική κοινότητα όπου ο καθένας θα μπορεί ανώνυμα να καλέσει σε βοήθεια αλλά και συντονισμένα να απλώσει το δικό του χέρι να βοηθήσει.

Μία απο τις βασικές αρχές του Τάγματος είναι η κοινωνική αφύπνιση (πάντα σε ανθρώπινο επίπεδο) και μέσα απο τον ιστότοπό μας θα ενημερώνεστε με αρκετές και ποικίλες πληροφορίες, σχετικά με αυτό το θέμα.
Το "Τάγμα του Φοίνικα" δεν είναι κάτι στατικό, είναι παντού όπου η ανάγκη χτυπάει την πόρτα. Γιατί μας τη χτυπάει και καθημερινά, άσχετα που η βουή της πόλης δεν μας αφήνει να την ακούσουμε. Το φάσμα δράσης μας είναι ευρύ και εκτείνεται από την υγεία και την ασφάλεια ως την μόρφωση και το παιχνίδι, κάθε προσφορά είναι καλοδεχούμενη σε οποιονδήποτε τομέα.

Ενημερώστε μας αν θέλετε να βοηθήσετε κάπου αλλά και αν ακόμα δεν ξέρετε τι αντικείμενο να διαλέξετε αλλά και ποια σειρά ενεργειών να ακολουθήσετε, ώστε να προσφέρετε βοήθεια, μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε εμάς. Υπάρχουν πολλοί και ποικίλοι τομείς που αφορούν ένα παιδί και χρειάζονται τη δική μας συμβολή. Υγεία, ασφάλεια, μόρφωση μέχρι ρουχισμό και παιχνίδι. Μικρά ή μεγάλα εξίσου σημαντικά και εξίσου αναγκαία! Όλα χρειάζονται και μπορούμε να τα προσφέρουμε!

Σταθείτε λοιπόν στο πλευρό μας,
Κάντε αυτά τα παιδιά να πιστέψουν ξανά στα παραμύθια.
Κάντε αυτά τα παιδιά ξανά να πιστέψουν στο Happy End
Αποδείξτε τους ότι υπάρχουν και αληθινοί μάγοι.
Αποδείξτε τους ότι η μόνη αληθινή μαγεία...
είναι η Αγάπη.


Μπορείτε.
Μπορούμε.

Καλή μας Αρχή.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Digg
 • Sphinn
 • del.icio.us
 • Facebook
 • Mixx
 • Google
 • Furl
 • Reddit
 • Spurl
 • StumbleUpon
 • Technorati